środa, 10 grudnia 2014

Pieczona pierś z pieczarkami

Proste szybkie danie , klasyk . Pieczona pierś z kurczaka do tego podsmażane na masełku pieczarki.
Tu w prostocie tkwi wszystko. Podajemy z duszonymi ziemniaczkami .


Pieczona pierś z pieczarkami
składniki

2 podwójne piersi z kur czaka
masło klarowane
pieprz
sól
2 cebule
40 dag pieczarek

Pierś myjemy osuszamy i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Nacinamy mięso. Smażymy na odrobinie masła klarowanego z obu stron. Następnie wkładamy do piekarnika aby mięso doszło. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.  Cebule obieramy i kroimy w piórka. Całość podsmażamy na maśle klarowanym. Kiedy pieczarki będą miękkie doprawiamy je sola i pieprzem do smaku.
Upieczone mięso podajemy z dodatkiem pieczarek .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz