Fusilli nasze świderki w połączaniu z kawałkami łososia , sokiem pomidorowym i odrobiną śmietany.
Szybkie zdrowe i dobre danie obiadowe.
Fusilli z łososiem w sosie pomidorowym
składniki
1 opakowanie makaronu fusilli
1 duży kawałek łososia
1 szklanka soku , przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku
masło klarowane
pieprz kolorowy
śmietana 30 %
sól morska
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu makaron odcedzamy , przelewamy zimna wodą.
Łososia kroimy w kawałki solimy go do smaku.
Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy kawałki łososia. Po chwili zalewamy rybę przecierem pomidorowym. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Redukujemy sos, dolewamy śmietanę 30 %. Zagotowujemy. łączymy makaron z sosem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz