Kolejny pomysł na podanie pęczaku. Taki mały przemyt . Chcesz pyszna grillowaną kiełbaskę , pokosztuj pęczaku. A kto pęczak uwielbia , to kiełbaska jest tylko dodatkiem.
Aby było jeszcze fajniej dodałam plasterki młodej cukinii i łagodna czerwona cebulkę .
Grillowana biała kiełbasa podana z pęczakiem z warzywami
składniki
1 szklanka pęczaku
sól morska
pieprz
masło
młoda cukinia
cebula czerwona
2 białe kiełbasy
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min. Potem odstawiamy nakrywamy szczelnie aby kasza doszła do siebie.
Cebule kroimy w piórka , cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Na masełku podsmażamy cebulkę i cukinię . Dodajemy wcześniej ugotowany pęczak. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Kiełbasę kroimy na paseczki i grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu. Gotowa kiełbaskę wykładamy na pęczak i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz