piątek, 16 stycznia 2015

Sałata lodowa z granatem i pomidorem

Lekka sałatka , zdrowa , dużo smaków , mało kalorii. Wszystko w dobrym sosie na bazie oliwi i octu balsamicznego.  Dużo kolorów , aż buzia się śmieje.
Sałatkę możemy spakować w lanchbox i wziąć ze sobą do pracy , pasuje także na lekka kolacyjkę czy śniadanie w domu.

Sałata lodowa z granatem i pomidorem

składniki
sałata lodowa
granat
jajka
2 pomidory
ocet balsamiczny
olej
sól morska

Sałatę lodowa myjemy osuszamy i kroimy w paski. Granata przecinamy na pół i wyciągamy kuleczki. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy na ćwiartki.
Pomidory myjemy kroimy na ósemki. Sałatę układamy na talerzach , dodajemy kawałki jajka i pomidora. Posypujemy granatem. Olej mieszamy z octem balsamicznym doprawiamy solą do smaku. Takim sosem polewamy sałatkę . Podajemy np z grzankami .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz