piątek, 16 stycznia 2015

Śniadaniowa sałatka z ryżu z pieczarkami i szynką

 Sałatka pasująca na każda imprezkę, przyjęcie rodzinne i śniadanie.
Szybka w zrobieniu, możemy wykorzystać ryż z poprzedniego dnia.
Smaczna nie postoi długo w lodówce. 


 Śniadaniowa sałatka z ryżu z pieczarkami i szynką
 składniki

 1 szklanka ryżu
 5 ogórków konserwowych
1 szklanka pieczarek konserwowych
szynka ok 20 dag
majonez
sól morska
 pieprz

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Przelewamy zimna wodą . Cedzimy odstawiamy. Pieczarki marynowane kroimy w plasterki , potem w paseczki. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Szynkę kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa łączymy z ryżem. Mieszamy. Dodajemy majonez. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy po schłodzeniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz