środa, 21 stycznia 2015

Wegetariański burger - wersja domowa

Człowiek nie trawi mięsa .... hmmm  tak słyszałam , trawi albo nie , może tym co lubią mięsko trawi a wegetarianom nie .
Pomysł , przecież ciepła buła z dodatkami może być bez mięsa, ale żeby coś tam było , postanowiłam zamienić mięsko na kotleta z selera. Smakuje super .

Wegetariański burger - wersja domowa

składniki
 bułki
cebula czerwona
liście szpinaku'
liście sałaty
sos czosnkowy Develey
bułka tarta
jajko'
sól morska
olej
seler

Seler obieramy i gotujemy na pół miękko. Studzimy , solimy. Jajko rozbijamy i mieszamy. Seler obtaczamy w jajku potem w tartej bułce. Smażymy na oleju. 
Bułki rozkrawamy podgrzewamy w piekarniku. Smarujemy bułkę sosem czosnkowym. Układamy liście sałaty na drugiej połówce liście szpinaku. Wkładamy kotlet z selera. Dodajemy krążki cebuli.



1 komentarz: