Lekkie dietetyczne klopsiki. Gotowane na parze. Wspaniale pasują do ryżu czy kaszy. Możemy podać je z sosem pomidorowym , koperkowym , śmietanowym lub chrzanowy. Bardzo dobrze smakują także solo .
Dietetyczne pulpeciki z pary .
składniki
1 piers z kurczka
1/2 kg łopatki
1 cebula
2 zabki czosnku
1 bułka
1 szklanka mleka
sól
pieprz
lisć laurowy
ziele angielskie
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
Mięso z łopatki i mięso z kurczaka mielimy . Pod koniec mielimy także obrana cebulę i ząbki czosnku. Bułkę moczymy w mleku- miękka odciskamy dodajemy do masy mięsnej. Wbijamy jajko. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem. Urabiamy dobrze masę dodajemy bułkę tarta i dalej wyrabiamy. Formujemy kulki. Układamy je w parowarze . Obok kładziemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na parze 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz