środa, 17 czerwca 2015

Gryczana z brokułem

Smaczne danie możemy podawać na zimno a także na ciepło.  Na ciepło ser rozpuści się i powstanie pyszne danie. Na zimno zajadamy jako sałatkę .


Gryczana z brokułem

składniki

kasza gryczana 1 szklanka
1 brokuł
1 ser mozzarella
sól morska
pieczarki ok 20 dag
masło klarowane ok 1 łyżka
pieprz kolorowy
czosnek 1 ząbek

Kasze gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu . Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parz , lekko solimy. Ser mozzarellą kroimy w kosteczkę . Na patelni na masełku podsmażamy czosnek, dodajmy kasze mieszamy. Następnie dodajemy różyczki brokuła i ser. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą  a także doprawiamy pieprzem kolorowym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz