poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Sałatka ryżowa z awokado i oliwkami

Takie sałatki lubię . Teraz rada dla osób na diecie sos to jogurt doprawiony musztardą . Osoby , które nie potrzebują diety to majonez z jogurtem lub śmietaną .

Sałatka ryżowa z awokado i oliwkami

składniki
  1 woreczek ryżu brązowego PODRAVKA
    1  awokado,
    2  jajka,
    3 łyżki oliwki czarne
    3 kawałki papryki marynowanej
    jogurt,
    majonez,
    pieprz biały
    sól morska,
    1/3 szt por (biała część)

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowana odsączamy zalewy i kroimy w paseczki. Oliwki dodajemy całe. Jajka gotujemy na twardo , ostudzone kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy cieniutko. Wszystkie składniki mieszamy. Do majonezu dodajemy jogurt -mieszamy. Taki sos dodajemy do sałatki. doprawiamy sola i pieprzem do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz