Takie sałatki lubię . Teraz rada dla osób na diecie sos to jogurt doprawiony musztardą . Osoby , które nie potrzebują diety to majonez z jogurtem lub śmietaną .
Sałatka ryżowa z awokado i oliwkami
składniki
1 woreczek ryżu brązowego PODRAVKA
1 awokado,
2 jajka,
3 łyżki oliwki czarne
3 kawałki papryki marynowanej
jogurt,
majonez,
pieprz biały
sól morska,
1/3 szt por (biała część)
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Awokado obieramy , usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę. Paprykę marynowana odsączamy zalewy i kroimy w paseczki. Oliwki dodajemy całe. Jajka gotujemy na twardo , ostudzone kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy cieniutko. Wszystkie składniki mieszamy. Do majonezu dodajemy jogurt -mieszamy. Taki sos dodajemy do sałatki. doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz