wtorek, 23 czerwca 2015

Krem ze szparagów z czosnkowymi grzankami

Smaczna zupka kremowa i bardzo fajna w smaku. Nie trzeba dużo przypraw  sama w sobie jest pyszna . Do tego domowe grzaneczki na czosnkowane dla smakowitości.


Krem ze szparagów z czosnkowymi grzankami 

składniki
1 wiązka szparagów białych
2 zabki czosnku
 2 kawałki chleba
1 litr bulionu warzywnego
pieprz
sól morska
śmietana 30% ok 1/2 szklanki

Szparagi obieramy i kroimy w kosteczkę lub mniejsze kawałki. Gotujemy na bulionie warzywnym. Kiedy szparagi zrobią się miękkie miksujemy całą zupę. Zagotowujemy i wlewamy troszkę śmietany 30 % . jeszcze raz zagotowujemy doprawiamy solą do smaku.
Chleb smarujemy przeciętym ząbkiem czosnku i kroimy w kosteczkę . Smażymy na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy grzanki zrobią się chrupkie ściągamy je . Nalewamy zupę i układamy na niej grzanki. Doprawiamy pieprzem mielonym kolorowym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz