czwartek, 18 czerwca 2015

Letni twarożek z jajkiem i rzodkiewką

Letni smaczny , leciutki twarożek z jajkiem , rzodkiewka i szczypiorkiem. Pasuje na śniadanko , kolacje do kanapek ale także do zajadania solo.

Letni twarożek z jajkiem i rzodkiewką

składniki

25 dag twarogu chudego
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól morska
 5 rzodkiewke
 1 pęczek szczypiorku
3 jajka

Jajka gotujemy na twardo . Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę . Szczypiorek myjemy osuszamy i siekamy drobno. Rzodkiewki myjemy , osuszamy i kroimy w kosteczkę. Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku . Mieszamy z pokrojonym jajkiem , szczypiorem i rzodkiewką . Jeszcze raz mieszamy Chłodzimy i podajemy .





1 komentarz:

  1. O mniam. Uwielbiam domowe twarożki. To moje klasyczne śniadanie! Często dodaje różne składniki, trochę eksperymentuje. Polecam z makrelą i suszonymi pomidorami! ;)
    W wolnej chwili zapraszam oczywiście do siebie! ;)

    OdpowiedzUsuń