Letni smaczny , leciutki twarożek z jajkiem , rzodkiewka i szczypiorkiem. Pasuje na śniadanko , kolacje do kanapek ale także do zajadania solo.
Letni twarożek z jajkiem i rzodkiewką
składniki
25 dag twarogu chudego
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól morska
5 rzodkiewke
1 pęczek szczypiorku
3 jajka
Jajka gotujemy na twardo . Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę . Szczypiorek myjemy osuszamy i siekamy drobno. Rzodkiewki myjemy , osuszamy i kroimy w kosteczkę. Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Solimy do smaku . Mieszamy z pokrojonym jajkiem , szczypiorem i rzodkiewką . Jeszcze raz mieszamy Chłodzimy i podajemy .
O mniam. Uwielbiam domowe twarożki. To moje klasyczne śniadanie! Często dodaje różne składniki, trochę eksperymentuje. Polecam z makrelą i suszonymi pomidorami! ;)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam oczywiście do siebie! ;)