wtorek, 28 lipca 2015

Indyk z pieczarkami i kolorową papryką

Szybki obiadek pasuje do ryżu , kaszy a także możemy podać z chlebkiem lub wieżą bułeczką .
Robi się szybciutko, wystarczy jedna patelnia i troszkę przypraw. Zajadamy dziś a także jutro, ponieważ odgrzewany smakuje jeszcze lepiej .

Indyk z pieczarkami i kolorową papryką 

składniki
4 sznycle z indyka
2 papryki czerwone
1 papryka żółta
1 papryka zielona
25 dag pieczarek
1 cebula
2ząbki czosnku
masło ok 1 łyża
olej ok 2 łyżki
pieprz kolorowy
sos winchester
sól do smaku

Sznycelki z indyka kroimy w paseczki. Papryki myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek kroimy drobno. Pieczarki kroimy na cząstki. Na maśle z olejem podsmażamy mięso. Dodajemy czosnek i cebulę .  Solimy i doprawiamy do smaku pieprzem . Dodajemy pokrojone papryki i pieczarki. Smażymy dalej . Podlewamy odrobiną wody i doprawiamy sosem winchester do smaku. Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę soli i pieprzu dla smaku. Podajemy. 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz