środa, 7 października 2015

Kaszak gryczany z papryką i parówkami

Szybkie smaczne danie , kasza dobrze zrobi naszemu organizmowi , papryka doda witamin. Danie można odgrzewać kiedy się chce i jest jeszcze lepsze.

Kaszak gryczany z papryką i parówkami 

składniki
3 parówki z szynki
1 szklanka kaszy gryczanej
1 cebula
1 papryka czerwona
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz

Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy , usuwamy gniazdo nasienne . Kroimy ja w paski . Cebule obieramy i siekamy.
Parówki obieramy z osłonek kroimy w plasterki.
Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,dodajemy paprykę , chwilę smażymy. Dodajemy plasterki parówek. Smażymy chwilę . Następnie dodajemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na ciepło.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz