środa, 25 listopada 2015

Pasta z awokado i jajek

Kolejna zdrowa i bardzo smaczna pasta śniadaniowa tym razem z awokado.
Awokado jest bardzo zdrowe ma drugą nazwę SMACZLIWKA .
 Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Także owoc ten wnosi dużo dobrodziejstwa  w naszą pastę .:)

Pasta z awokado i jajek 
składniki
2 awokado
5 jajek
sól
1 łyzka serka śniadaniowego
1 łyżka jogurtu naturalnego

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy .Awokado obieramy usuwamy pestkę . Wkładamy do rozdrabniacza i miksujemy. Następnie dodajemy jajka. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy 1 łyżkę serka śniadaniowego . Mieszamy , dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego i solimy do smaku. Mieszamy dobrze i chłodzimy.





Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.html

2 komentarze:

  1. Nie przepadam za awokado, ale pastę jajeczna bardzo lubię! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam awokado <3 Musze spróbować w takiej wersji, bo dotychczas króluje u mnie tylko w sałatkach i na chlebie :D

    OdpowiedzUsuń