Prosty biały barszcz , ale z fajnymi dodatkami. Dzięki nim będziemy mieli królewską , syta zupę . Zasmakuje każdemu .
Biały barszcz z pieczarkami i kiełbasą
składniki
1/2 kg ziemniaków
1 marchewka
1,5 litra wywaru warzywnego
1 torebka barszczu białego
1 łyżka chrzanu
30 dag kiełbasy
4 jajka
20 dag pieczarek
1 łyżka oleju
1 cebula
Zagotowujemy wywar warzywny. Dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 10 min. Kiełbasę i pieczarki kroimy w plasterki. Cebule siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Na 1 łyżce oleju podsmażamy kiełbasę, cebulkę i pieczarki. Dodajemy do wywaru . Zagotowujemy. W kubku mieszamy barszcz biały z torebki. Wlewamy do wywaru. Mieszamy. Dodajemy 1 łyżkę chrzanu tartego. zagotowujemy. Podajemy z kawałkami jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz