poniedziałek, 8 lutego 2016

Kokardki z kurczakiem i pieczarkami

Szybki smaczny obiadek dla wielbicieli makaronu. Wspaniale nadaje się do odgrzania. Robimy wychodzimy do pracy a rodzinka już wie co z tym zrobić .


Kokardki z kurczakiem i pieczarkami 

składniki
1/2 opakowania makronu kokardki
20 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
śmietana 30 % 1 szklanka
2 piersi z kurczaka

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.  Po ugotowaniu odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę solimy doprawiamy pieprzem. Pieczarki kroimy w kawałki. Cebule siekamy. Czosnek kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy osuszamy siekamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy kawałki mięsa. Podsmażamy. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy , Dolewamy śmietanę. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą , pieprzem . Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz