środa, 17 lutego 2016

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

 Dla wielbicieli zup kremów. Do kremu użyłam mrożonych białych szparagów, ale w sezonie można użyć świeże. Zupka aksamitna, delikatna wykończona plasterkami grillowanej kiełbasy i prażona cebulką .


Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

składniki
1/2 kg białych szparagów
4 ziemniaki
2 litry bulionu warzywnego
sól
śmietana 30 % 1 szklanka
30 dag kiełbasy zwyczajnej
3 łyżki prażonej cebuli


Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do 1 litra bulionu dajemy ziemniaki i szparagi - gotujemy do miękkości. Dolewamy resztę bulionu i miksujemy na krem. Solimy do smaku. Wlewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki podsmażamy na suchej patelni. Kiełbaskę układamy na zupie posypujemy prażona cebulą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz