Pomysł na prosty smaczny obiad . Sznycel wieprzowy podany z jajkiem sadzonym na kremowym puree z nutą czosnku. Smacznego .
Sznycel z jajkiem sadzonym na puree czosnkowym
składniki
1/2 kg łopatki
2 jajka
2 cebule
2 łyżki masła klarowanego
sól
czosnek granulowanyEcoblik
pieprz
1kg ziemniaków
1/2 szklanki śmietany 30 %
Łopatkę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy dość grubo ,podsmażamy na maśle. Mielimy cebulę z mięsem. Dodajemy jajka ,czosnek granulowany i sól do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy płaskie sznycelki. smażymy je na patelni grillowej. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dusimy ze śmietaną , dodajemy czosnek granulowany. Jajka smażymy ,solimy, podajemy na sznyclu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz