środa, 9 marca 2016

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki

Złożone danie obiadowe składające się z sałatki ze świeżego szpinaku z orzechami i olejem lnianym . Do tego chutney z gruszki i król zawijaniec z pstrąga z odrobiną tymianku .


Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki 


składniki
pstrąg
2 filety z pstrąga
masło klarowane
tymianek
sól
chutney z gruszki
2 gruszki
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu winnego
sól
chilli
pieprz gruby
1 łyżka masła
sałatka
szpinak baby
2 łyżki orzechów włoskich
olej lniany Kujawski
sól
Szpinak myjemy osuszamy . Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach . Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem , zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku . Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach . Gruszki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem . Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu . smażymy chwilę. Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz