Dostałam do wypróbowania i podzielenia się z znajomymi opakowania Smakowitej Pajdy .
Co to jest ?
Produkt rośliny bardzo w smaku, zapachu podobny do smalcu domowego zrobionego z słoniny.
Kto nie jada mięsa i pochodnych to dobra alternatywa, może zajadać bez cholesterolu, bez zbędnych kalorii no i bez słoninki .
Smalec można wykorzystać do przygotowania rożnych potraw , zasmażanej kapusty , bigosu , okrasy np do pierogów, kluseczek . Pomysłów w zastosowaniu bardzo dużo.
Mamy dwie wersje smalczyku
- z cebulką i jabłkiem
-z ziołami ogrodowymi
składniki smalcu to
olej słonecznikowy
olej palmowy
olej kokosowy
prażona cebula
suszone jabłka lub zioła
aromaty
olej słonecznikowy
olej palmowy
olej kokosowy
prażona cebula
suszone jabłka lub zioła
aromaty
Aż ciekawi mnie smak.
OdpowiedzUsuńJa osobiście polecam. Bardzo ciekawy aromatyczny smak. A to wszystko dzięki jabłku i chrupiącej cebulki. Odpowiednio doprawione, łatwo się smaruje. Można go wykorzystać do różnych dań nie tylko do tradycyjnych kanapek.:) jest dobrą alternatywą dla węglan i nie tylko. W 100% roślinny, bez cholesterolu i tłuszczy utwardzonych. U mnie zagości na pewno :)Jeszcze raz polecam.
OdpowiedzUsuń