środa, 13 kwietnia 2016

Placki chlebowe z łososiem

Próba włoskich placków chlebowych -Piada Sfogliata - przypomina tortille ale jest bardziej delikatny.
Pierwsza próba lekka zdrowa wiosenna , placek z wędzonym łososiem i dużą ilością warzyw.
Do syta , zdrowo i smacznie .

Placki chlebowe z łososiem 

składniki
placki chlebowe lub tortilla 1 opakowanie
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno
sos pomidorowy do pizzy ok 3 łyżki
1 garść mixu sałat
koperek
ogórek zielony
1 pomidor
2 plastry sera koziego
koperek 

Na teflonową patelnie mocno rozgrzaną kładziemy placek. Czekamy chwile aż, placuszek będzie ciepły. Nakładamy łyżka sos pomidorowy i plasterki sera i ściągamy placek na talerz . Ogórka myjemy kroimy  w plasterki, układamy na drugiej połówce placka, na niego kładziemy rybę , posypujemy posiekanym koperkiem. Dodajemy sałatę i plasterki pomidora , nakrywamy delikatnie .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz