piątek, 29 marca 2019

Wiosenna sałatka z jajek i rzodkiewki

Czas na rzodkiewki kusza nas na każdym straganie swoim kolorem i zapachem.  wykorzystałam te kuleczki do zrobienia sałatki z sosem jogurtowym z odrobiną czosnku.


Wiosenna sałatka z jajek i rzodkiewki

składniki

2 pęczki rzodkiewek
4 jajka
3 pomidory
1 jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
1 cebula czerwona
sól
pieprz kolorowy

Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w dużą kostkę . Pomidory myjemy kroimy w kostkę. Umyte i osuszone rzodkiewki kroimy w plasterki.Cebulę czerwona kroimy w piórka. Składniki mieszamy z sobą .
Do jogurtu dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól i pieprz .Mieszamy dokładnie .Sos mieszamy z składnikami sałatki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz