poniedziałek, 22 marca 2021

Sandacz na maśle z sosem grzybowym

 Połączenie wody i lasu , bardzo smaczne. Delikatne mięso sandacza w kremowym sosie z grzybów leśnych 


Sandacz na maśle z sosem grzybowym 

składniki

1 filet z sandacza

1 łyżka masła

1 łyżeczka oleju

sól

przyprawa do ryby

1 szklanka grzybów leśnych 

1 cebula

2 ząbki czosnku

śmietana 30 % 1/2 szklanki 

pieprz

Filet z sandacza myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy przyprawą do ryb i smażymy na maśle połączonym z olejem. Po usmażeniu kładziemy na papierowy ręcznik. Cebulę i czosnek siekamy , podsmażamy na masełku,dodajemy pokrojone grzyby leśne.Chwile smażymy doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy śmietankę i redukujemy sos. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz