Połączenie wody i lasu , bardzo smaczne. Delikatne mięso sandacza w kremowym sosie z grzybów leśnych
Sandacz na maśle z sosem grzybowym
składniki
1 filet z sandacza
1 łyżka masła
1 łyżeczka oleju
sól
przyprawa do ryby
1 szklanka grzybów leśnych
1 cebula
2 ząbki czosnku
śmietana 30 % 1/2 szklanki
pieprz
Filet z sandacza myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy przyprawą do ryb i smażymy na maśle połączonym z olejem. Po usmażeniu kładziemy na papierowy ręcznik. Cebulę i czosnek siekamy , podsmażamy na masełku,dodajemy pokrojone grzyby leśne.Chwile smażymy doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy śmietankę i redukujemy sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz