czwartek, 17 maja 2012

Rolady z karków z skórką chleba

Ich pyszny smak zawdzięczamy skórce chleba 
   * 1 kg karkówka,
    * musztarda,
    * 30 dag boczek wędzony,
    * 4 szt ogórek kiszony,
    * majeranek,
    * olej kujawski,
    * wykałaczki,
    * skórki chleba,
    * cebula
    * kostka bulionowa Winiary

Karkówkę kroimy  w plastry . Rozbijamy tłuczkiem . Mięso lekko doprawiamy solą pieprzem i majerankiem .Smarujemy musztardą. Ogórki kiszone kroimy  w słupki cebule obieramy kroimy w piórka ,odkrawamy skórki od chleba. Na doprawione mięso   dajemy słupek ogórka kiszonego ,cebulę i kawałek skórki od chleba . Zawijamy mięso w roladę .Spinamy wykałaczką .Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem bulionu  ,dusimy pod przykryciem .

1 komentarz: