niedziela, 1 grudnia 2013

Wiejska sałatka z roszponką i grillowaną kiełbasą

Sałatka smaczna i syta nadaje się na obiad jak i na kolację .


Wiejska sałatka z roszponką i grillowaną kiełbasą

składniki

    2 garście roszponki
    20 dag kiełbasy wiejskiej
    musztarda francuska
    mozzarella
    olej lniany
    1 szt cebula czerwona
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty


Sałatę myjemy , osuszamy i rozkładamy na talerzach. Ser mozzarella kroimy w kawałki i układamy na sałacie. Kiełbasę kroimy w plasterki i grillujemy na patelni grillowej , układamy na sałacie. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w piórka, posypujemy sałatę cebulę . Całość kropimy olejem lnianym , solimy i doprawiamy pieprzem . Wykańczamy musztardą francuską.







2 komentarze:

  1. kolorowo, smacznie i do tego zdrowo, bardzo fajna sałatka:) dzięki!
    p.s. użyłam kiełbasy wiejskiej H.Kani, jest tam taka seria bez konserwantów, polecam

    OdpowiedzUsuń