wtorek, 27 października 2015

Czekoladowe świderki z bitą śmietaną

Coś fajnego niby obiad a tu deser . Dla lubiących coś słodkiego i innego. Wszystko z dodatkiem kawałków sezonowych owoców.

Czekoladowe świderki z bitą śmietaną 

składniki
1/2 opakowania makaronu czekoladowego
sól
owoce sezonowe lub egzotyczne
1 szklanka śmietany 30 %
1 łyżka cukru pudru

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Śmietanę chłodzimy. Zimna ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ulubione owoce obieramy i kroimy w kosteczkę . Na makaron kładziemy bitą śmietanę i posypujemy kostkami owoców. Podajemy. 





1 komentarz:

  1. ale czad! nigdy nie jadłam czekoladowego makaronu ;)

    OdpowiedzUsuń