środa, 7 marca 2012

Gulasz Czeski Iwy

   
 Po wizycie w Czechach ,ale  z moimi dodatkami  :)

   składniki
* 1 łyżka smalec,
    * 1 szt cebula,
    * 2 szkl rosół,
    * 1 łyżka mąka,
    * czosnek,
    * kminek mielony,
    * majeranek,
    * Sól,
    * 1/2 kg szynka mięso,
    * 30 dag wołowina,
    * papryka słodka,
    * przyprawa grillowa
Mięso oczyścić z błon , umyć ,osuszyć  . Pokroić w grubą kostkę . Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę . Usmażyć w rondlu na złoto na smalcu  , następnie dodać mięso , obsmażyć wszystko razem . Teraz posolić , dodać kminek i paprykę ,przyprawy grillowej  podlać rosołem i dusić przez godzinę pod przykryciem .Od czasu do czasu mieszając i podlewając.
Następnie dodać wyciśnięty czosnek dodać mąką ,mieszać zagotować .Na koniec rozetrzeć majeranek w ręce i dodać do sosu .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz