środa, 7 marca 2012
Gulasz Czeski Iwy
Po wizycie w Czechach ,ale z moimi dodatkami :)
składniki
* 1 łyżka smalec,
* 1 szt cebula,
* 2 szkl rosół,
* 1 łyżka mąka,
* czosnek,
* kminek mielony,
* majeranek,
* Sól,
* 1/2 kg szynka mięso,
* 30 dag wołowina,
* papryka słodka,
* przyprawa grillowa
Mięso oczyścić z błon , umyć ,osuszyć . Pokroić w grubą kostkę . Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę . Usmażyć w rondlu na złoto na smalcu , następnie dodać mięso , obsmażyć wszystko razem . Teraz posolić , dodać kminek i paprykę ,przyprawy grillowej podlać rosołem i dusić przez godzinę pod przykryciem .Od czasu do czasu mieszając i podlewając.
Następnie dodać wyciśnięty czosnek dodać mąką ,mieszać zagotować .Na koniec rozetrzeć majeranek w ręce i dodać do sosu .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz