niedziela, 18 marca 2012

Ryż brązowy z fasolą i brokułem

    * 10 dag kiełbasa swojska,
    * 1 szkl ryż brązowy,
    * 1 szt brokuł,
    * koperek,
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1 szt por,
    * 3 łyżki fasola biała,
    * 1 ząbek czosnek

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Pora kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy na patelni na masełku .Kiedy por zmięknie dodajemy do niego pokrojona w półplasterki kiełbasę a następnie  ugotowanego brokuła pociętego na mniejsze różyczki .Mieszamy lekko dodajemy ryż odsączoną fasolę .Mieszamy lekko. Doprawiamy solą ,pieprzem i wyciśniętym ząbkiem czosnku .Doprawiamy do smaku przyprawą w płynie . Podajemy na ciepło ozdobione koperkiem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz