składniki
* 1 szklanka makaron MISURA
* 3 łyżki groszek konserwowy,
* 1 kawałek seler naciowy,
* 1/2 szt ogórek,
* 1 szt pomidor,
* 1 szt kabanos,
* 1 szt cebula czerwona,
* dymki ze szczypiorkiem,
* natka pietruszki,
* Sól,
* oliwa,
* sok z limonki do smaku,
* pieprz
Makron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Dodajemy odsączony groszek. Dymkę i natke siekamy dodajemy do makaronu. Pomidora kroimy w kosteczkę. Kabanosa kroimy w plasterki. Ogórka nie obieramy z skórki kroimy w kostkę . Seler naciowy kropimy w plasterki dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy. Dodajemy oliwę,pieprz,sól i sok z limonki do smaku.
Zajadałam się takim sałatkami parę lat temu kiedy zaprzysięgłam sobie że nie tknę już więcej białej mąki. Oczywiście takie postanowienie szybko runęło ale zamiłowanie do tego typu sałatek zostało :)
OdpowiedzUsuńCo dziś zjem na śniadanie?