czwartek, 24 maja 2012

Zapiekane chlebowe medaliony z salami

 Wczoraj dostałam paczkę od firmy Zimbo a w niej nowe pyszności które ,będę testowała w mojej Kuchni Malutkiej . Na pierwszy ogień idzie salami  w plasterkach . Wyglądało tak apetycznie ,że nie mogłam się oprzeć i zaraz zrobiłam je na kolację w postaci zapiekanych medalionów.
Plasterki salami Zimbo są pyszne i bardzo delikatne w smaku.

składniki
  * 10 dag salami w plastrach Zimbo'
    * 10 dag ser żółty,
    * chleb,
    * ketchup Pudliszki
    * Oliwki czarne,
    * masło,
    * 1 ząbek czosnek
    * szczypiorek


Z chleba wykrawamy medaliony okręgi za pomocą szklanki. Robimy masełko czosnkowe mieszając masło z wyciśniętym czosnkiem i odrobina soli do smaku. Takim masełkiem smarujemy okręgi .Na masełko nakładamy plaster ser żółtego i plasterek salami . Zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 180 stopniach . Ozdabiamy oliwkami czarnymi ,posiekanym szczypiorkiem i ketchupem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz