Wczoraj dostałam paczkę od firmy Zimbo a w niej nowe pyszności które ,będę testowała w mojej Kuchni Malutkiej . Na pierwszy ogień idzie salami w plasterkach . Wyglądało tak apetycznie ,że nie mogłam się oprzeć i zaraz zrobiłam je na kolację w postaci zapiekanych medalionów.
Plasterki salami Zimbo są pyszne i bardzo delikatne w smaku.
składniki
* 10 dag salami w plastrach Zimbo'
* 10 dag ser żółty,
* chleb,
* ketchup Pudliszki
* Oliwki czarne,
* masło,
* 1 ząbek czosnek
* szczypiorek
Z chleba wykrawamy medaliony okręgi za pomocą szklanki. Robimy masełko czosnkowe mieszając masło z wyciśniętym czosnkiem i odrobina soli do smaku. Takim masełkiem smarujemy okręgi .Na masełko nakładamy plaster ser żółtego i plasterek salami . Zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 180 stopniach . Ozdabiamy oliwkami czarnymi ,posiekanym szczypiorkiem i ketchupem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz