Na fale upału nie ma nic lepszego niż chłodnik Litewski .
Polecam produkty Robico Smukła Linia
składniki
4 szklanka kefir,
3/4 szkl śmietana,
1 szt ogórek zielony,
3 szt jajka,
1 pęczek rzodkiewki,
szczypior,
sok z cytryny,
3 łyżki barszcz czerwony w proszku Winiary
Sól,
pieprz kamis
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Studzimy obieramy ,kroimy na cząstki. Kefir mieszamy z śmietana odstawiamy do lodówki. Proszek barszczu czerwonego zalewamy 3 łyżkami wrzątku mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia . Zimny barszcz wlewamy do kefiru z śmietaną mieszamy wstawiamy do lodówki. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę ,ogórka obieramy kroimy w kostkę . szczypior siekamy . Warzywa mieszamy dodajemy do chłodnika . doprawiamy sola pieprzem i sokiem z cytryny . Podajemy z cząstkami jajka
bardzo ładnie wygląda :)))
OdpowiedzUsuń