niedziela, 1 lipca 2012

Dzikie jajka- Jajka nadziewane dzikim ryżem

Jajka nadziewane dzikim ryżem  -zdrowe smaczne !
składniki

    10 szt jajka,
    1 woreczek ryż dziki Kupiec
    4 łyżki majonez Winiary
    4 szt ogórki małosolne,
    szczypiorek,
    pieprz,
    15 dag szynka gotowana,
    1 szt cebula czerwona

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka . Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. do zimnego ryżu dodajemy pokrojone żółtka jaj. Ogórki kroimy w kosteczkę dodajemy do ryżu .Szczypiorek i cebule siekamy dodajemy do nadzienia . Wszystko mieszamy z majonezem doprawiamy pieprzem . Nakładamy do jajek .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz