niedziela, 5 sierpnia 2012

Pasta ryżowo pieczarkowa

Pasta ryżowo pieczarkowa -smakuje wspaniale na zimno i na ciepło

składniki


    15 dag pieczarki,
    1 szt cebula,
    1 woreczek ryż Kupiec
    1 szt kostka bulionowa grzybowa Winiary
    pieprz Kamis
    papryka słodka,
    1 łyżka olej kujawski,
    3 łyżki pasta pomidorowa Cirio
    4 szt korniszony

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami . dodajemy pastę pomidorową ,pokruszona kostkę bulionową grzybowa i doprawiamy papryką słodką w proszku . Mieszamy . dodajemy ugotowany ryż . Mieszamy chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony .Mieszamy . Doprawiamy pieprzem do smaku .

2 komentarze:

  1. świetna! naprawdę, coś jakby taki... paprykarz? nie wiem, tak jakoś mi się dziwinie skojarzyło ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. dokładnie paprykarz tylko bez rybki :)

    OdpowiedzUsuń