Gołąbki w wodorostach
-
Zdrowe smaczne i wegetariańskie
6 szt Wodorostów
1 szkl ryżu KUPIEC
1 szt cebuli,
20 dag pieczarki,
Sól,
pieprz biały
1 łyżka oleju rzepakowego Zielony Nurt
sos sojowy,
2 ząbki czosnku
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Pieczarki kroimy drobniutko,cebule obieramy i siekamy .Na oleju podsmażamy pieczarki z cebulką .Dodajemy wyciśnięty czosnek . Doprawiamy sola i pieprzem . Zawartość patelni dodajemy do ryżu .Mieszamy razem i doprawiamy sosem sojowym . Wodorosty lekko zwilżajmy wodą .Na środek dajemy kulkę z ryżu i zawijamy jak gołąbka . Przewiązujemy szczypiorkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz