czwartek, 20 grudnia 2012

Koperkowa kasza jaglana z kurczakiem

Nie żałujmy w naszej kuchni kaszy . są zdrowsze od ziemniaków i makaronów . Mamy na rynku bardzo duży ich wybór ,tylko smakować i wybierać .

Koperkowa kasza z kurczakiem

składniki

    2 woreczki kaszy jęczmienna Kupiec
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    1 pęczek koperku,
    3 łyżki masła,
    1 szt kostka warzywna
    pierś z kurczaka

Kaszę jęczmienną gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej według przepisu na opakowaniu . Gotujemy na małym ogniu . Po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek i 2 łyżki masła .Mieszamy. Kaszę przekładamy do miseczek i serwujemy na talerzu . Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż . Kostkę warzywna kruszymy i mieszamy z olejem . Smarujemy pierś z każdej strony i smażymy na patelni z dodatkiem masła. Taką pierś kroimy w paski i układamy na kaszy.


1 komentarz:

  1. To na zdjęciu to raczej nie jest kasza jaglana. I nie sprzedaje się jej w woreczkach, jak podano w spisie składników. Raczej jest to kasza jęczmienna.

    OdpowiedzUsuń