Dobra sałatka zdrowa wydajna z składników które zawsze mamy w lodówce.
Sałatka ryżowa z feta i porem
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Kupiec
1 por,
15 dag szynki
3 szt jaja,
1 cebula czerwona,
1/2 szt fety,
1 łyżka majonez,
3 łyżki śmietany 12%,
Sól,
pieprz biały
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Cebulę czerwona obieramy i siekamy. Pora kroimy w cienkie plasterki solimy dusimy ręką i odstawiamy na ok 10 min. Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy w duże kawałki. ser feta kroimy w kostkę ,szynkę także kroimy tylko w drobną kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę majonezu wymieszanego z śmietaną. Jeszcze raz mieszamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz