niedziela, 23 grudnia 2012

Sałatka szpinakowa z paluszkami krabowymi

Lekka dietetyczna sałatka z szpinaku świeżego z dodatkiem oliwek i paluszków krabowych

Sałatka szpinakowa z paluszkami krabowymi

składniki
   1 garść szpinaku,
    4 łyżki oliwki zielone,
    4 sztuki paluszki krabowe,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju rzepakowego Zielony Nurt
    sól morska,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    kiełki rzodkiewki
Szpinak myjemy osuszamy w suszarce do sałaty i układamy na półmisku . dodajemy odcedzone zielone oliwki . Paluszki krabowe kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Na wierz dodajemy kiełki rzodkiewki. Do oleju dodajemy sól,pieprze i wyciśnięty czosnek mieszamy i polewamy sałatkę .










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz