niedziela, 2 grudnia 2012

Surówka z biało czerwonej kapusty

Smaczna przystawka do obiadu .Pamiętajmy warzywa owoce 5 razy dziennie .

składniki

    1/3 głowy kapusta czerwona,
    1/4 głowy kapusta biała,
    Sól,
    1  cebula,
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonez,
    4 łyżki śmietana,
    pieprz biały
    1/2 łyzeczki octu
    1/2 łyzeczki cukru

Kapustę białą i czerwona kroimy drobniutko. Cebulę obieramy i siekamy . Kapustę solimy i ugniatamy ręką odstawiamy aby zmiękła. Po ok 30 min do kapusty dodajemy cebulę ,pieprz ocet i cukier mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy solą do smaku . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 20 min .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz