Smaczna przystawka do obiadu .Pamiętajmy warzywa owoce 5 razy dziennie .
składniki
1/3 głowy kapusta czerwona,
1/4 głowy kapusta biała,
Sól,
1 cebula,
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonez,
4 łyżki śmietana,
pieprz biały
1/2 łyzeczki octu
1/2 łyzeczki cukru
Kapustę białą i czerwona kroimy drobniutko. Cebulę obieramy i siekamy . Kapustę solimy i ugniatamy ręką odstawiamy aby zmiękła. Po ok 30 min do kapusty dodajemy cebulę ,pieprz ocet i cukier mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy solą do smaku . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 20 min .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz