sobota, 12 stycznia 2013

Kasza z lekkim gulaszem ze schabu

Pomysł na coś lekkiego dla całej rodziny .

Kasza z lekkim gulaszem ze schabu

składniki
   1/2 kg schab z polędwiczką,
    2 szt kostka wołowa,
    2 ząbki czosnek,
    1 woreczek kasza jęczmienna perłowa Kupiec
    uniwersalna przyprawa
    1 łyżka oleju,
    1 cebula,
    pieprz czarny mielony,
    papryka słodka mielona
    kiełki brokuła,
    1 łyżka masła

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy doprawiamy przyprawą uniwersalną i łyżka masła .Mieszamy i odstawiamy ,żeby nie ostygła.
Schab i polędwiczkę odkrawamy od kości. Mięso kroimy w kosteczkę. Do mięsa dodajemy 2 łyżki oleju , wyciśnięty czosnek, paprykę słodką ,pokrojona cebulę  i pieprz mieszam. Odstawiamy do lodówki na pok 1 godzinę. Następnie całość wysypujemy na gorącą patelnie -smażymy. Dodajemy 2 kostki wołowe i podlewamy wodą gotujemy ,aż powstanie ładny sos. Podajemy z kaszą i kiełkami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz