Pomysł na coś lekkiego dla całej rodziny .
Kasza z lekkim gulaszem ze schabu
składniki
1/2 kg schab z polędwiczką,
2 szt kostka wołowa,
2 ząbki czosnek,
1 woreczek kasza jęczmienna perłowa Kupiec
uniwersalna przyprawa
1 łyżka oleju,
1 cebula,
pieprz czarny mielony,
papryka słodka mielona
kiełki brokuła,
1 łyżka masła
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy doprawiamy przyprawą uniwersalną i łyżka masła .Mieszamy i odstawiamy ,żeby nie ostygła.
Schab i polędwiczkę odkrawamy od kości. Mięso kroimy w kosteczkę. Do mięsa dodajemy 2 łyżki oleju , wyciśnięty czosnek, paprykę słodką ,pokrojona cebulę i pieprz mieszam. Odstawiamy do lodówki na pok 1 godzinę. Następnie całość wysypujemy na gorącą patelnie -smażymy. Dodajemy 2 kostki wołowe i podlewamy wodą gotujemy ,aż powstanie ładny sos. Podajemy z kaszą i kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz