niedziela, 27 stycznia 2013

Kebaby z łososia na patyczkach Fackelmann

 Myślałam jak tu podać łososia ,że był jeszcze bardziej smaczny i nie nudny  i wymyśliłam . Mini kebaby pasują na każdą imprezę 
 Zrobiłam je na patyczkach Fackelmann i podałam z pastą Ajvar Podravki. 

Kebaby z łososia

składniki
   30 dag łososia filet
    2 szt ogórki konserwowe
    1 szt cebula czerwona,
    4 szt oliwki zielone
    2 łyżeczki oleju rzepakowego
    sól morska,
    pieprz kolorowy ziarnisty
   Pasta Ajvar Podravka
 

Filet z łososia myjemy osuszamy i odkrawamy skórę . Dużym nożem kroimy go na paseczki następnie w kostkę i siekamy dość drobno. Ogórki kroimy bardzo drobno. Cebule czerwona obieramy z łupiny i siekamy. Oliwki odcedzamy z zalewy siekamy drobno. Warzywa łączymy z mięsem dobrze mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy dobrej jakości olej rzepakowy i jeszcze raz dobrze urabiamy . Na patyczkach formujemy małe kebaby. Smażymy je na patelni grillowej na złoty kolor.





1 komentarz:

  1. Nie jadłam kebabów z łososia, ale pomysł mi się bardzo podoba :)

    OdpowiedzUsuń