Seler ma wiele cennych właściwości. Wzmacnia układ odpornościowy, oczyszcza organizm z toksyn i pobudza przemianę materii,
dlatego jest szczególnie polecany w okresie rekonwalescencji po
przebytych chorobach, w trakcie powrotu do zdrowia oraz przy stosowaniu diet odchudzających
Sałatka selerowa z jajkiem
składniki
1 szt selera naciowego
2 jabłka
4 szt jajka,
5 kulek rzodkiewki,
1 łyżka oleju rzepakowego
Sól,
Pieprz kolorowy -
Seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy obieramy i siekamy drobno. Jabłka myjemy nie obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z oleje rzepakowym. Doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz