sobota, 26 stycznia 2013

Selerowa przekąska

Bardzo smaczna lekka przystawka  z selera naciowego . Przystawka jest zdrowa i niskokaloryczna .
Polecam na kolację lub imprezę .

Selerowa przekąska

składniki


    1 szt seler naciowy,
    1 kostka twarogu chudego
    1/2 szt makreli wędzonej
    1 szt cebula,
    1/2 szt papryki czerwonej
    pieprz kolorowy ziarnisty
    Sól,
    1 łyżka jogurtu naturalnego
Seler naciowy myjemy i kroimy a łódeczki - kawałki. twaróg kruszymy w misce dodajemy posiekana bardzo drobno cebulkę i jogurt mieszamy łyżką. Makrele wędzona obieramy od ości i kawałki mięsa dodajemy do sera. Mieszamy dobrze . Paprykę czerwona siekamy drobno dodajemy do pasty. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Taką pastę nakładamy do selerowych łódeczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz