czwartek, 21 lutego 2013

Makaron szpinakowy z cieciorką i pieczarkami

Obiad zdrowy szybki i niskokaloryczny . Polecam zamiast mięska i ziemniaczków.

Makaron szpinakowy z cieciorką i pieczarkami

składniki

      1/2 opakowania makaronu szpinakowy,
    1 puszka cieciorka,
    20 dag pieczarek
    1  cebula,
    1/2 szt marchewki
    1 łyżka oleju rzepakowego
    pieprz,
    Sól

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy drobno pokrojoną marchewkę i posiekana cebulkę. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy warzywa zrobią się złote dodajemy cieciorkę , mieszamy. Dodajemy makaron , doprawiamy sola i pieprzem do smaku.



1 komentarz:

  1. Pysznie, kolorowo i zdrowo :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń