wtorek, 5 lutego 2013

Ryż z kurczakiem i grzybkami mun

Troszkę kuchni azjatyckiej ,lekki powiew dzięki grzybka mun .
Danie szybkie smaczne . Treściwa wkładka to pierś z kurczaka .


Grzybki pochodzą z sklepu SKWORCU


Ryż z kurczakiem i grzybkami mun  

składniki

      1 szklanka ryżu kolorowego
    1 opakowanie grzybki mun,
    przyprawa do dań chińskich,
    1 szt kurczak pierś,
    chilli,
    Pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką - Sklep Skworcu
    sos sojowy,
    1 ząbek czosnek,
    1/2 szt papryki czerwonej
    kukurydza 2 łyżki
 


Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Grzybki mun moczymy ok 10 min w ciepłej wodzie , następnie kroimy w paseczki. W woku na oleju podsmażamy posiekany czosnek dodajemy grzybki mun i pokrojoną paprykę. Pierś z kurczaka marynujemy w sosie sojowym kilka minut i smażymy w woku. Następnie łączymy grzyby z podsmażonym kurczakiem. Dodajemy pokrojone chilli , kukurydzę i przyprawę suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką . Mieszamy z ryżem doprawiamy przyprawą do dań chińskich  i chwile smażymy.





Grzybki mun 






Pomidory z czarnuszka i czosnkiem niedźwiedzim






zapraszam do sklepu



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz