sobota, 2 lutego 2013

Warzywna sałatka z mięsem indyka

Sałatka lekka dietetyczna wspaniale możne nam zastąpić obiad czy kolację .


Warzywna sałatka z mięsem indyka

składniki
  25 dag mięso indyka,
    5 różyczek kalafiora,
    1 garść fasolki szparagowej
    koperek,
    olej rzepakowy,
    pieprz kolorowy
    4 łyżki kukurydzy,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

Fasolkę myjemy odcinamy końce i gotujemy razem z różami kalafiora w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy warzywa są prawie miękkie odcedzamy i studzimy. Możemy także ugotować je na parze. Mięso indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Mięso dodajemy do warzyw , dodajemy odcedzona kukurydzę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą morską  pieprzem. Mieszamy dokładamy posiekany koperek i dobrej jakości olej rzepakowy. Jeszcze raz mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz