Czarnuszka
Właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne czarnuszki
można docenić w okresie jesienno-zimowym, gdy niemal każdy zmaga się z przeziębieniem. Co ciekawe, roślina ta okazuje się przydatna również podczas leczenia zapalenia zatok oraz kataru. Wspaniale pomaga także przy trądziku i kłopotach żołądkowych .
Moja czarnuszka pochodzi z sklepu internetowego SKWORCU .
W sklepie znajdziemy wszystko co nam potrzeba aby nasza kuchnia była zdrowa i kolorowa.
Śniadaniowy twarożek z czarnuszką
składniki
1 kostka twaróg półtłusty,
2 pomidory,
2 ząbki czosnku
1 łyżka czarnuszki,
Sól morska- MŁYNEK,
1 cebula biała,
2 łyżki śmietany
Twaróg półtłusty kruszmy do miseczki. Pomidory dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy drobno, czosnek wyciskamy przez praskę. Do miseczki dodajemy śmietanę i czarnuszkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą morską . Pastę chłodzimy i podajemy do pieczywa.
Uwielbiamy czarnuszkę! Chyba najczęściej dodajemy ją do pieczonego w domu chleba:)
OdpowiedzUsuń