Dla osób na diecie , dla osób z problemami z żołądkiem -dla wszystkich . Tak dobry ,że będziesz go piekła codziennie.
Zdrowy chlebek Ewy
składniki
70 dag mąka pszenna,
30 dag mąka razowa,
1 litr letnia woda,
10 dag drożdże,
2 łyżki cukier,
1,5 łyżki Sól,
1/3 szklanki słonecznik,
1/3 szklanki sezam,
1/3 szklanki siemię lniane,
2 łyżki otręby KUPIEC
Drożdże rozpuścić z wodą i cukrem. Wlać do mąki i dodać sól, ziarna i otręby . Wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny. Dwie keksówki wysmarować olejem nałożyć ciasto. Posypać ziarnami lub otrębami. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godzinę w 200 stopniach. Po upieczeniu wystawić i pozostawić do wystygnięcia.
Najlepsze jest domowe pieczywo :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj