wtorek, 19 lutego 2013

Zdrowy chlebek Ewy

Dla osób na diecie , dla osób z problemami z żołądkiem -dla wszystkich . Tak dobry ,że będziesz go piekła codziennie.

Zdrowy chlebek Ewy

składniki

    70 dag mąka pszenna,
    30 dag mąka razowa,
    1 litr letnia woda,
    10 dag drożdże,
    2 łyżki cukier,
    1,5 łyżki Sól,
    1/3 szklanki słonecznik,
    1/3 szklanki sezam,
    1/3 szklanki siemię lniane,
    2 łyżki otręby KUPIEC

Drożdże rozpuścić z wodą i cukrem. Wlać do mąki i dodać sól, ziarna i otręby . Wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny. Dwie keksówki wysmarować olejem nałożyć ciasto. Posypać ziarnami lub otrębami. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godzinę w 200 stopniach. Po upieczeniu wystawić i pozostawić do wystygnięcia.



1 komentarz:

  1. Najlepsze jest domowe pieczywo :)))
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń