Ale dobre - opinia moich domowników więc dzielę się z Wami przepisem.
Jajka zapiekane
składniki
6 jajek
1 szt bułka dwudniowa,
uniwersalna przyprawa vegeta Natur Podravka
2 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej
1 szklanka mleka
Bułkę taką od 2 dni moczymy w mleku. Kiedy napije się mleczka odciskamy ja i dajemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy dużym nożem. Leciutko wyciągamy jajko , żeby powstały łódki ze skorupki.
Jajka siekamy. Do malaksera wkładamy wyciśniętą bułkę pokrojone jajka , dodajemy łyżkę masła i przyprawę uniwersalną do smaku. Miksujemy . Taki farsz nakładamy do skorupek. Maczamy w tartej bułce stronę z farszem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy jajeczka . Podajemy na ciepło lub zimno.
Użyłam przyprawy Vegeta Natur Podravki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz