niedziela, 31 marca 2013

Jajka zapiekane

Ale dobre - opinia moich domowników więc dzielę się z Wami przepisem.

Jajka zapiekane

składniki
      6 jajek
    1 szt bułka dwudniowa,
     uniwersalna przyprawa  vegeta Natur  Podravka
    2 łyżki masła
    4 łyżki bułki tartej
    1 szklanka mleka

Bułkę taką od 2 dni moczymy w mleku. Kiedy napije się mleczka odciskamy ja i dajemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy dużym nożem. Leciutko wyciągamy jajko , żeby powstały łódki ze skorupki.
Jajka siekamy. Do malaksera wkładamy wyciśniętą bułkę pokrojone jajka , dodajemy łyżkę masła i przyprawę uniwersalną do smaku. Miksujemy . Taki farsz nakładamy do skorupek. Maczamy w tartej bułce stronę z farszem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy jajeczka . Podajemy na ciepło lub zimno.







Użyłam przyprawy Vegeta Natur Podravki



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz