Dziś do zrobienia sałatki wykorzystałam ogórki konserwowe JAMAR . Są to ogórki cebulowo-czosnkowe .
Ogórki pyszne dlatego wyszła smaczna sałatka.
Sałateczka z ogórków konserwowych
składniki
5 szt ogórki konserwowe Jamar
4 jajka,
2 awokado,
olej rzepakowy,
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska- MŁYNEK,
5 kulek rzodkiewka,
1 cebula czerwona
Cebule czerwona obieramy i siekamy drobno. Rzodkiewkę myjemy i kroimy drobno. Ogórki konserwowe odcedzamy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy drobno. Awokado przekrawamy na pół wyciągamy środek i kroimy w kostkę. Łupinę zostawiamy do serwowania sałatki. Do sałatki dodajemy olej pieprz i sól -mieszamy. Sałatkę nakładamy do miseczek po awokado.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz