czwartek, 28 marca 2013

Wiosenny śledzik z pomidorami

Troszkę koloru w kuchni. Zdrowe, smacznie i samo się robi w piekarniku.

Wiosenny śledzik z pomidorami


składniki

    4 szt śledzie świeże,
    4 szt pomidory,
    kolendra,
    natka pietruszki,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    zioła prowansalskie

Śledzie myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowy. Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę z każdej strony pomidorami. Posypujemy solą morską i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 20 min w 200 stopniach. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy pokrojona kolendrą i natką pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz